ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μια ρεβυθιά στο Ηράκλειο - Λέιντεν - Λισσαβώνα - Αθήνα - πάλι Ηράκλειο - Γιάννενα


3/7/13

Τριανταένα λεπτά διαφορά

Το σώμα του εγκλήματος, ασυμπλήρωτο. Το επίμαχο σημείο κάτω δεξιά.

Χτύπησε το κινητό, με κλήση από έναν άγνωστο αριθμό σταθερού τηλεφώνου στο Ηράκλειο. Σκέφτηκα ότι θα ήταν ο τύπος που περιμένω εδώ και βδομάδες να φτιάξει ένα ρολό στο σπίτι.

- Παρακαλώ; είπα όσο πιο επαγγελματικά γινόταν.
- Γεια σας. Ο κύριος Β.;

Ναι, εγώ ήμουν, το ομολόγησα, αλλά η φωνή ήταν γυναικεία και δεν παρέπεμπε σε κουφώματα αλουμινίου. Δεν είμαι βέβαιος σε τι παρέπεμεπε πάντως, καθότι μιλούσε απνευστί.

- Ξέρετε, σας παίρνω από τις οικονομικές υπηρεσίες του Ινστιτούτου. Υπάρχει ένα λαθάκι στο τιμολόγιο που μας κόψατε...
- Μα δεν...
ξεκίνησα να λέω αλλά δεν πρόλαβα να συνεχίσω.
- ...συγκεκριμένα, ο ΦΠΑ δεν είναι 293 ευρώ που έχετε γράψει, είναι 292 και 69, καταλάβατε;
- Ναι, αλλά...
- Τώρα λοιπόν που θα κάνετε απόδοση ΦΠΑ στην εφορία προσέξτε μην κάνετε πάλι κανένα λάθος, πρέπει να αποδώσετε 292,69 και όχι 293, εντάξει;
- Απόδοση; Ναι, βεβαίως, μόνο που...
- Και την επόμενη φορά να φέρετε το μπλοκάκι να σας το συμπληρώσουμε εμείς, μην τυχόν και κάνετε πάλι κανένα λάθος...
- Μα εγώ δεν έκανα κανένα λάθος. Εσείς το κάνατε το λάθος. Σας έφερα το μπλοκάκι και το συμπληρώσατε μόνοι σας, και μάλιστα μου είπατε ότι βγαίνουν και 35 σεντς παραπάνω.
- ... διότι βγαίνουν και πάλι τέσσερα σεντς παραπάνω ακόμα και με το 292 και 69, αλλά θα δούμε πώς θα το βολέψουμε. Εσείς πάντως προσέξτε μην κάνετε λάθος πάλι...
- Μα εγώ δεν...
- ...και τέλος πάντων μην ξεχάσετε την άλλη φορά να φέρετε το μπλοκάκι να το συμπληρώσουμε εμείς.
- ΜΑ ΞΕΡΕΤΕ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ
(ήχος κλεισίματος τηλεφώνου) ΦΟΡΑ ΕΣεις το (μπιπ μπιιιιιιιπ, μπιπ μπιιιιιιιπ) συμπληρώ... ουφ!

Σκέφτηκα τη γραμματέα του Ινστιτούτου που γνωριζόμαστε από παλιά και ήταν εκείνη που συμπλήρωσε το πρώτο μου τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών (φευ...). Την έχω αναφέρει κάμποσες φορές στο ιστολόγιο, ως μια κοπέλα που διακρίνεται από πολλές απόψεις· ελπίζω να διακρίνεται και από αίσθηση του χιούμορ. Διότι μόνο ως χιούμορ μπορούσα να το εκλάβω το μέιλ που μου έστειλε (αλλά το διάβασα μόλις χτες καθότι το έστειλε σε μια ηλεκτρονική διεύθυνση ξεχασμένη από μακρού χρόνου, θαμμένη κάτω από τόνους σπαμ). Το μέιλ έλεγε περίπου το εξής:

«Επειδή κάνατε κάποιο λαθάκι στο τιμολόγιο που μας κόψατε, την επόμενη φορά ελάτε με το μπλοκάκι σας πριν συμπληρωθεί το τιμολόγιο για να το κάνουμε μαζί».

Το μέιλ το είδα όπως είπαμε χτες, ενώ την ίδια την είδα προχτές και μου έκανε δριμείες παρατηρήσεις ότι δεν ανανεώνω το μπλογκ συχνά και βαριέμαι να γράψω. Οπότε ιδού, καλή μου, γράφω, με την ελπίδα βέβαια να μην έχει στερέψει το χιουμοράκι και να συμπληρώσουμε το τιμολόγιο και του επόμενου μήνα και του μεθεπόμενου (error-free, έτσι;). Καλού κακού μαζί με το μπλοκάκι θα κρατάω και ένα ποσό από τέσσερα έως τριανταπέντε σεντς, μην τυχόν και μου τα ζητήσει πίσω το Ινστιτούτο ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Α, ναι, και όποιος τυχόν ξέρει πώς αποδίδεται ο ΦΠΑ και πώς συμπληρώνεται ένα βιβλίο εσόδων-εξόδων, δεχόμεθα πληροφορίες καθ’ εκάστην, ώρες γραφείου...

Τι τραβάμε κι εμείς οι (ντεμέκ...) ελεύθεροι επαγγελματίες, γμτ...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

:-P ήταν στον πληθυντικό διότι απευθυνόταν σε δύο άτομα
ξανά :-P

Β. είπε...

Καλά, δεν ήταν ο πληθυντικός το θέμα μας ;-)

Εντάξει, και χιούμορ, έχουμε...