ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μια ρεβυθιά στο Ηράκλειο - Λέιντεν - Λισσαβώνα - Αθήνα - πάλι Ηράκλειο - Γιάννενα


7/7/09

Φθορά

(c) Λευτέρης Ζωπίδης: Forgoten (vignet effect) - Βάρκα σε Αποσύνθεση / Καλοχώρι Θεσσαλονίκης

Το θέμα ήταν να μη γίνει η αρχή. Άπαξ και αρχίσει η παρακμή, μετά άστα να πάνε. Τα πρώτα σημάδια βέβαια είχαν φανεί από καιρό, με διάφορες εκφάνσεις, πότε στο κομπιούτερ που δεν άνοιγε, πότε στη φωτογραφική μηχανή που δε φωτογράφιζε. Αλλά τις τελευταίες μέρες τα πράγματα έπαιρναν μια όλο και πιο ανησυχητική τροπή.

Πρώτα ο υπολογιστής έκανε ένα μεγαλειώδες μπραφ και έπεσε λιπόθυμος - οι τεχνητές αναπνοές μου μετά βίας κατάφεραν να διασώσουν τα πιο πρόσφατα δεδομένα σε δυο-τρία DVD.

Μετά η φωτογραφική μηχανή έχασε το φως της σχεδόν ολοσχερώς - ναι μεν τραβάς φωτογραφίες, αλλά δεν έχεις ιδέα τι τραβάς, όπως την παλιά καλή αναλογική εποχή, μέχρι να το "εμφανίσεις" σε κάποια οθόνη υπολογιστή. Ούτε να ζουμάρεις, ούτε να ξέρεις τι κουμπάκια έχουν πατηθεί. Όνειρο.

Μετά άρχισαν τα χειρότερα. Πρωινό ξύπνημα, άπλωμα χεριού να πιάσω γιαλιά (7,5 βαθμοί μυωπία γαρ), κρίση ψαλιδοχερισμού, πτώση γιαλιών στο πάτωμα, θραύση. Ψύχραιμος, θυμήθηκα ότι πάνω στη μετακόμιση είχα εντοπίσει έναν ελαττωματικό (με χαρακιά) φακό που είχε φτιάξει αρχικά ο οπτικός και αφού τον άλλαξε μου τον έδωσε "just in case" διότι τι να τον έκανε αυτός; Τον βρήκα σε μια σακούλα με πιαστράκια για κουρτίνες και παλιά χαρτονομίσματα δραχμών - ήταν ο αριστερός που είχε σπάσει. Τον άλλαξα και όλα καλά, η χαρακιά είναι στο πλάι και δε βγάζει μάτι.

Μετά επιταχύνθηκε η καταστροφή, μέσα σε ένα μόλις Σαββατοκύριακο. Μια ζώνη αποφάσισε να αυτοκτονήσει την ώρα που προσπαθούσα να τη δέσω (ΔΕΝ φταίει η κοιλιά, η ζώνη φταίει). Την ακολούθησαν στην ολέθρια απόφασή της ένα λουράκι ωρολογίου χειρός (ευτυχώς το ρολόι παίζει ακόμα) και μια βερμούδα που μετετράπη σε φούστα με μία μόνο κίνηση. Και, last but not least, δύο σόλες από πεδιλάκι παραλίας με διαφορά πέντε λεπτών στο μονοπάτι Πρέβελη-Αμμούδι, που με έκαναν να φτάσω μονοσάνδαλος στο αμάξι και ασάνδαλος στις Λίγκρες όπου γλύτωσα στο παρά τσακ τα εγκαύματα στις πατούσες (οχτακόσιους βαθμούς είχε στο Λιβυκό την Κυριακή) καθώς χωνόμουν στη σκηνή για να φορέσω τα hiking αθλητικά μου - το ότι μου έμεινε το κορδόνι στο χέρι όταν τα έδενα ήταν σχεδόν αμελητέο.

Ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο - όλα κάτι ήθελαν να μου πουν. Νομίζω πως το κάτι αυτό ήταν ότι μπήκε πια ο Ιούλιος, κι όπως μου συμβαίνει κάθε Ιούλιο, τα πάντα αποσυντονίζονται. Πήρα λοιπόν γρήγορα τις αποφάσεις μου για να οργανώσω την άμυνά μου απέναντι στην προϊούσα φθορά. Μετέφερα τα δεδομένα στο παλιό λάπτοπ της Έλενας που συμφώνησε να μου το αφήσει (τι καλή κοπέλα...) μέχρι να μου φτιάξουν το δικό μου (η εγγύηση εκπνέει σε 139 μέρες, οπότε έχω λίγο χρόνο). Εντόπισα καινούργια μηχανή ανάλογων προδιαγραφών σε ανταγωνιστική τιμή σε βιτρίνα, κιάλαρα πεδιλάκι σπορτίφ και ασορτί βερμουδίτσα σε κατάστημα ειδών extreme sports (όχι παίζουμε...) και - πάνω από όλα - κανόνισα ιστιοπλοϊκό τριημεράκι για να σπάσει το αρνητικό σερί πριν εκπνεύσει ο μήνας και βρεθώ στις αγκάλες της μητρικής νήσου, μακριά από τη βάσκανο μοίρα του εβδόμου μηνός. Άμα περάσεις θάλασσα, λύνονται τα μάγια, λένε.

Σήμερα τσίμπησα και το παχυλό (λέμε τώρα...) επίδομα ανεργίας μου και τώρα κάνω υπομονή. Σε μια βδομάδα αρχίζουν οι εκπτώσεις - το θέμα είναι να μπορέσω να κρατηθώ σε ενιαία κατάσταση ως τότε.


ΥΓ: Α, ναι, και να θυμηθώ να πάω το αμάξι για σέρβις και ΚΤΕΟ πριν αρχίσουν να φεύγουν κι από κει κομμάτια δεξιά-αριστερά. Χώρια που εκπνέει και η ασφάλεια. Βάλε και λουράκια, κορδόνια (εύκολο), γιαλιά (χμμ...). Κι επειδή δεν βλέπω να φτάνει το επίδομα για όλα αυτά (ούτε για ζήτω...), λέω να πουλήσω το πλυντήριο για αρχή και από Σεπτέμβρη έχει ο Θεός...

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

San thetiko pneuma pou eisai des kai tin kali pleura tou pragmatos...tha ananeotheis me toses allages!xixi!

Dimitra

ολα θα πανε καλα... είπε...

Γεια σου,φίλε μου,καιρό είχα να περάσω.Αν και δε μου φαίνεται τώρα τελευταία να έχεις το κοκκαλάκι της νυχτερίδας - διάβασα ήδη την ανάρτηση! - ελπίζω τουλάχιστον να είσαι καλά.Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι.Εγώ πρέπει πρώτα να πάω για εξέταση στον οφθαλμίατρο και κάτι μου λέει πως είμαστε για νέα γυαλιά - "τα χάσαμε τα λεφτά μας,πατριώτηηηη!",που λέει και ο κύριος στη διαφήμιση.Αυτός βέβαια λέει ότι χάσαμε το κορμί,anyway...
Άντε,βρε,καλό υπόλοιπο μήνα και φτου μας!

αράπης είπε...

AAAAAAAAAAAAAAXAXAXAAXAXAAAXAAAAAA..... Σε καλό μας ....
Αγαπημένε Ροβιθέ χαίρομαι γιατί, παρόλες στις κακοτυχίες σου δε χάνεις ούτε το χιούμορ, ούτε το κέφι σου !!!

qed είπε...

Είναι τουλάχιστον περίεργο, από έναν επιστήμονα του δικού σου διαμετρήματος, άοκνο μελετητή της Εξελικτικής Βιολογίας, να διαβάζεις ότι "τίποτα δεν είναι τυχαίο". Υπάρχουν και αλλά περισταικά στη ζωή σου που συνδέουν τον Ιούλιο με το φαινόμενο που περιγράφεις;
Θα αποτολμήσω μια πιο επιστημονική προσέγγιση της καταφανούς σου κακοτυχίας.
Μήπως βρέθηκες τώρα τελευταία κατά Χανιά μεριά, και είχες την ατυχή ιδέα να βρεθείς πλησίον της κατοικίας του επίτιμου; Υπάρχουν σαφείς επιστημονικές ενδείξεις που συνδέουν την παρουσία του με κακοτυχίες.

Καραβάκι είπε...

Ενός κακού... μύρια έπονται.Αλλά πάντα ξαναέρχονται οι όμορφες μέρες.Αυτό για σένα...
http://www.youtube.com/watch?v=Pf3jfow5lPI

Ανώνυμος είπε...

Arxontas kai stis anapodies! Ayto einai, me tetoia perigrafi einai san na vlepo mprosta mou. Elpizo syntomos na se do kai in flesh...

Filakia
N.

Μαύρος Πητ είπε...

Οδηγίες προς ναυτιλομένους (στην κυριολεξία!)

Πολύ σωστή αντιμετώπιση, αλλά δεν παίρνεις και κανένα δεύτερο - κατά προτίμηση καινούριο! - μαγιώ μαζί σου? Δεν θα ήθελα να σε φανταστώ μεσοπέλαγα με μαγιώ σαν τη βάρκα της φωτο...

"Μια ζώνη... ένα λουράκι ωρολογίου χειρός ...και μια βερμούδα που μετετράπη σε φούστα με μία μόνο κίνηση. Και, last but not least, ...το ότι μου έμεινε το κορδόνι στο χέρι..."

Μήπως, Ροβιθέ, όταν ήσουνα μικρός έπεσες στη μαρμίτα με το μαγικό φίλτρο? :)
(και εκεί σταματά και ο παραλληλισμός με τον γνωστό ήρωα κόμικ)

Β. είπε...

Αφήστε, μάγκες και κούκλες, μόλις συνειδητοποίησα ότι μου έφυγε κι ένα σφράγισμα πάνω στην ώρα τη δύσκολη...

Idom είπε...

Άμα θες διακοπές, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να στο θυμίζει!...

@ Ροβιθέ
1.
Θα σού έλεγα "μην μασάς και πιάσε τον ταύρο απ' τα κέρατα", αλλά μεσούσης τής ψαλιδοχειρίας καλύτερα να μην το διακινδυνεύουμε.

2.
Εμ, στο 'λεγα εγώ: στην ηλικία σου τι τα θες και συγχρωτίζεσαι με παιδίατρους; Οδοντίατροι σού χρειάζονται, ρευματολόγοι και μερικές άλλες ειδικότητες. Θα σού στείλω κατάλογο με mail.

@ Aza
Εξαιρετική η επιλογή του βίνδεο!

Idom